söndag 9 december 2012

Down in the street below

Jag funderar över året som gått. Läste igenom hur förra året var. Annorlunda. Då var jag fortfarande ett barn som gick i skolan. Hängde på festival på sommaren. Åkte runt på konserter. Det här året har varit mer hemma. Fast hemma på många olika platser.

Året började i Västervik med kompisar bland okända människor, kände mig mest obekväm och i vägen. Bodde fortfarande med Jennifer i stugan. Åkte hem till mamma och pappa när jag kunde. Umgicks mest med Andreé när jag inte jobbade, ibland med Bianca.

Plötsligt förändrade sig världen igen, flyttade till en lägenhet mitt i Nyköping där jag lärde mig att trivas. Det blev vår och jag njöt lite i smyg av staden jag bodde i.

Redan under förra hösten planerade vi en tågluff. Började med mig och Ida. Sen kom Elsa och Herman. Till sist Andreas. Planerna var det som höll mig uppe under hösten.

Började umgås mer med Elsa, det var trevligt.

I Februari åkte jag och Rosa till Stockholm för att kolla på Ola i Berwaldhallen, en fin helg.

Firade 20 års dagar med några vänner någonstans här. Smakade morotspuré.

I Mars såg jag på finalen till The Voice, umgicks med Linn och åkte till Gävle för att träffa resten och se Ola igen.

I början av april åkte vi upp till Östersund för att hälsa på Elise. Av en slump skulle Martin och Jepson dj:a på O'learys där just den helgen.

I slutet av april såg jag och Ida på Jesus Christ Superstar. Minns när jag mötte henne när jag klev av tåget. Vi var glada och rusiga. Handlade på Pulsen och åt grillad kyckling på trappen utanför. Såg The Royal Concept och stiftade en första bekantskap med låten Flytta på dig. Åkte tillsammans med Ida till Nyköping, mötte Elise där. Åkte tillbaka till Björsäter för att fira valborg blandat med att jag, Elsa och Herman hade fyllt 20.

Det hände ganska mycket under våren, sällan en ledig dag. Träffade mina vänner ganska mycket och jobbade extremt mycket. Var väldigt trött.

Inte ens en vecka innan semestern och tågluffen fick jag halsfluss. Det blev en rolig incident när jag trodde lite för mycket på mig själv och till slut svimmade inne på apoteket. Efter fem timmar på akuten fick jag äntligen pencelin och fick åka hem. Med en bula i bakhuvudet.

Tågluffen har jag pratat så mycket om och det är verkligen den stora händelsen det här året. Det var så fantastiskt.

Resten av sommaren bestod av jobb. Åkte över dagen till Stockholm för ännu en klassisk Ola konsert. Träffade Linn. Åkte två gånger ner till Malmö för att få jobb och sånt. Hetsade för att hinna med Klacksparken, var väldigt trött men var glad. Malmö blev på riktigt. Tog ett väldigt jobbigt avsked.

Jag började lyssna på musik igen, hittade nytt som jag gillar. Gick ofta till och från jobbet. Sprang lite i skogen. Njöt av sista tiden i Nyköping och gillade staden.

Plötsligt kom Ida till Nyköping och vi packade ut det sista ur lägenheten och torkade golven. Då var vi på väg. Nu bor vi i Malmö. Det blev tillslut en sanning.

Jag har två jobb, ibland pratar jag mer med Elise än Ida eftersom att vi jobbar så olika tider. Ibland är det nog bra, våra dagar tillsammans är så sällsynta och så underbara.

Vi går på konserter, på klubbar, äter falafel. Och vi har skaffat oss en fin vän. Som har en katt som är söt. Jag har börjat engagera mig i PeaceWorks och trivs med det. Imorgon börjar musikhjälpen, Elise kommer en sista gång i år, på lördag ska jag se Jesus Christ Superstar tillsammans med min familj och delar av min släkt. Det kommer bli bra. Sen är det jul.

På nyår kommer några stycken hit och det kommer bli ett bra avslut på året. Precis i början av nästa år flyttar jag och Ida till vår egna lägenhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar