måndag 22 april 2013

Låt mig bli lite likadan som du är.

Lyssnar på Magnus Ekelund och Stålet. Saknar min telefon, behovet av att ringa människor jag är van att prata med nästan dagligen är stort.

Dagen har bestått av att köpa en bokhylla till Ida, laga seriös mat, gå i ångesttankar, varma tankar till alla som förgyllt min helg och framförallt sluppit vara ensam. Haft Hanna-Sarah hos mig hela dagen. Bara det där att sitta tysta bredvid varandra, i egna tankar. Jätteskönt. Eller få laga mat till någon. Som äter den utan protester. Jag saknar det sånna här dagar annars. När saknaden efter helgen blir så stor och ångesten kommer krypande. Dagar som den här när Ida jobbar och jag är ledig.

Har ju som sagt inte min telefon längre, för var minut som går upptäcker jag vilket behov jag har skapat. Och så mycket enklare vissa saker varit med den. Blir ganska bitter, tänker att jag ska inte ha någon smartphone längre. Det kommer jag nog ha igen, tids nog. Har använt mig av datorn istället idag. Haft lite kontakt med de som var här, glidit på hur bra helgen faktiskt var.

Den startade högt. Spurtade från jobbet till centralen för att hämta Sara, Bianca och Joanna. Hem och lämna packning. Krama på Elise och Sandra. Åka iväg till systemet, hem igen och äta tacos. Satt vid långbord, åtta pers, pratades och skrattades om vart annat, stämningen var på topp och det kunde bara bli bättre. Drog med mig S, B och J till stan. Konsert med Darin. Bra, särskilt med tanke på att det inte är min typ av musik. Men jag var där med väldigt trevligt sällskap så det var bra ändå. När konserten var slut mötte vi upp de andra på debaser. Konsert med Kristian Antilla. Snackade med han som stod i merchen, Ida prutade hej vilt, han raggade extremt på mig. Konserten började och Kristian var typiskt Kristian. Allmänt konstig och väldigt fin. Sångaren i The Animal Five kom upp och gästade på en låt. Fick höra hårt godis. När konserten var slut gav sångaren i The Animal Five sin mick till mig. Jaha? Vad ska jag med den till? Försökte få Elise att säga något i den. Det ville hon inte. Gick till merchen igen. Ida prutade igen. Elise och Sandra pratade med Kristian. Jag fick veta att man borde satsa på de snälla killarna istället för rockstjärnorna. Jag höll med honom. Åkte tillslut hem med halva gänget för att sova efter att ha fått i oss nattmat. Resten fortsatte kvällen på Moriskan och hade en bra kväll de med.

Lördag morgon började med en promenad med min vackraste vän, Bianca. Som jag saknar den människan så ofta. Åt en halvhjärtad frukost, lämnade in bilen och handlade mat till kvällen med Ida, Elise och Sandra. Åkte hem och umgicks ett tag. Vi tog tag i våra liv och gick till Emporia. Åt glass och kollade på Öresundsbron. Tog trötta bussen hem och började förbereda kvällen. Elsa och Herman kom och hälsade på en stund. Väldigt kul.

Vi tände tillslut grillen och åt gott. Mycket trevligt. När det blev för kallt gick vi in. Minns ett singstar och mycket skratt. Satt plötsligt på en buss in till stan med arbetskamrater. Hade kul där också.

Söndagen började segt. Åkte in för att lämna Sara, Bianca och Joanna vid tåget. Hade en flummig diskussion med Elise och Sandra om huruvida vi skulle äta falafel eller inte. Halva tankar. Vi kom inte fram till något. Istället åkte vi till Folketspark och satt på en filt mitt i en turkisk kulturfestival. Pratade om rotlöshet och allt annat. Köpte ändå falafel. För hopskrapade pengar. Satte oss i parken igen. Pratade tills det blev kallt. Åkte hem pratandes. Packade ihop deras saker pratandes. Åkte till centralen för att hitta Ida och Hanna-Sarah. Satt på en trappa och tänkte halva tankar. Inte så mycket vettigt sagt. Var mest ledsna över att helgen var slut.

Somnade på bussen hem, gick trötta hem, låg trötta i Idas rum och somnade sedan i ett moln av värme från alla underbara vänner. Tänkte på hur lyckligt lottad jag är, vilka fina vänner jag har.

1 kommentar:

  1. Vad surt med telefonen! Fast kanske som du säger nyttigt att gå utan smartomobilen en stund när man väl haft en. Hoppas det löser sig och hoppas att dagarna går fort tills ni kommer hit!

    SvaraRadera